Home Werkervaring Welke zorg Het PGB Contact

Neck 11
1456 AA Wijdewormer
T: 0299-414283 / 0646222443
 

 

 

Het PGB

'Een persoongebonden budget is een geldbedrag waarmee u zelf zorg, hulp en begeleiding kunt inkopen. U kiest zelf uw hulpverleners en begeleiders uit. Met hen maakt u afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor u werkt en de vergoeding die u daarvoor uit het PGB betaald. Op die manier houdt u zelf de regie over de hulpen daarmee houdt u ook de touwtjes van uw eigen leven zelf in handen.'
Bron: www.persaldo.nl

Via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of via Bureau Jeugdzorg (voor kinderen en jongeren tot 18 jaar), wordt aan betrokkenen op grond van hun situatie een bepaald budget toegekend.  Daar kunnen ze zelf zorg voor inkopen. Dat kunnen zij doen bij bijvoorbeeld de Thuiszorg maar ook bij anderen.

Joke Brandenburg Privaatzorg biedt zorg aan mensen die een persoonsgebonden budget hebben. U kunt bij mij zorg inkopen en op die manier kan ik u de zorg bieden die u wilt!

Wilt u meer informatie over het PGB of wilt u een persoongebonden budget aanvragen ga dan naar de website van het PGB: www.persaldo.nl. Daar vindt u alle informatie die u nodig heeft!